Afinele, fie mov, fie roşii, se potrivesc perfect în deserturi, atât proaspete cât şi congelate. Profită de faptul că este sezonul lor pentru a face o delicioasă tartă cu afine.

Ingrediente
Pentru aluat:
● 250 g făină
● 120 g unt
● 80 g zahăr pudră
● 1 lingură apă rece
● 1 ou
Pentru umplutură
● 200 ml lapte
● 100 g zahăr
● 100 g unt
● 50 g făină
● 2 gălbenuşuri
● 1 plic zahăr vanilat
● 400 g afine
● 50 g ciocolată
● 2 linguri lapte
Pentru decor
● 200 ml frişcă lichidă
● 100 g zahăr
● 200 g coacăze

Cum se prepară tarta

Pentru aluat, mixezi untul cu zahă- rul până obţii o cremă. Adaugi oul şi apa rece şi amesteci bine. Torni făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Întinzi aluatul pe o tavă cu diametrul de 26 cm, pe care o dai la frigider 30 de minute.
Între timp, te ocupi de cremă. Amesteci gălbenuşurile, zahărul, făina şi 50 ml de lapte. Restul de lapte îl pui pe foc într-o oală cu pereţii groşi până se înfierbântă. Adaugi amestecul de gălbenuşuri. Fierbi compoziţia, la foc mic, amestecând continuu până devine o cremă groasă. Iei de pe foc, o laşi 10 minute să se răcească, apoi adaugi untul şi zahărul vanilat.
Scoţi aluatul de la frigider, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, îl acoperi cu hârtie de copt şi pui peste el o mână de fasole uscată. Coci aluatul 25 de minute la 200 °C. Ulterior, scoţi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai laşi aluatul în cuptor 5-7 minute, apoi îl dai la rece.
Rupi ciocolata bucăţele, o amesteci cu cele 2 linguri de lapte şi o topeşti pe baie de aburi. Ungi blatul de tartă cu ciocolata topită şi-l dai la frigider 30 de minute, apoi torni peste el crema de gălbenuşuri şi pui fructele.
Baţi frişca rece de la frigider cu zahărul. Decorezi tarta cu crema de frişcă şi afine şi o dai la frigider peste noapte.

Loading...