Tarta cu brânză, cireşe şi kiwi este un adevărat răsfăţ estival! Fructele suculente şi acrişoare sunt energizante şi-ţi răcoresc simţurile.

Ingrediente:

Pentru aluat: 75 g alune prăjite fără sare, 125 g făină, 75 g unt, 60 g zahăr, 1 gălbenuş de ou, puţin lapte, cât cuprinde

Pentru umplutură: 400 g de cireşe proaspete sau congelate, 500 g brânză proaspătă de vaci, 100 g zahăr, miezul de la jumătate de beţişor de vanilie, coaja rasă de la 1/2 lămâie, 4 ouă, 30 g griş, 200 ml frişcă lichidă

Pentru ornare: 2-3 kiwi, zahăr pudră

Număr porţii: 6
Timp de preparare: 160 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Macini alunele fin şi le pui pe masa de frământat. Presari făina şi faci o gaură în mijloc, unde pui untul în bucăţi mari, apoi zahărul şi gălbenuşul. Fărâmiţezi totul, apoi frămânţi. Dacă aluatul este prea uscat, adaugi puţin lapte. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi să se odihnească o oră în frigider.

Întinzi aluatul ceva mai mare decât este forma. Pui aluatul, care trebuie să depăşească pereţii vasului cu 4 cm, în forma proaspăt unsă cu unt. Scurgi cireşele care s-au dezgheţat/le scoţi sâmburii şi laşi la scurs. Amesteci brânza cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie, ouăle, grişul şi frişca lichidă. Încorporezi cireşele şi apoi pui totul în formă peste aluat. Netezeşti şi îndoi marginile aluatului peste
compoziţie.

Dai la cuptorul încins circa o oră. Dacă mai este nevoie, mai laşi 10 minute. Laşi să se răcească în vas. Scoţi apoi din formă şi aşezi tarta pe un fund de lemn. Tai fructele de kiwi în felii subţiri. Le pui peste prăjitură şi presari zahăr pudră. Opţional poţi orna cu frunze proaspete de mentă care accentuează gustul răcoritor al tartei.

Loading...
Evaluează articolul