Un desert simplu de preparat şi foarte gustos, tarta cu cremă de vanilie este dulcele ideal atunci când vrei să faci o bucurie întregii familii sau ai invitaţi la masă.

Ingrediente

1 aluat foitaj
700 ml lapte
300 g zahăr
40 g amidon de porumb
2 linguriţe esenţă de vanilie
¼ linguriţă sare
170 g unt, cubuleţe
scorţişoară, după gust

Mod de preparare – Tartă cu cremă de vanilie

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îndepărtezi excesul de pe margini şi îl înţepi, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la cuptor 10 minute. Într-un vas mai mare, amesteci laptele cu zahărul, amidonul, vanilia şi sarea. Dai la foc mic spre mediu 10 minute sau până începe să se îngroaşe, amestecând constant. Încorporezi untul şi mai ţii pe foc 1-2 minute, până se topeşte complet şi clocoteşte uşor.

Torni umplutura în tavă. Reduci puţin focul şi dai tarta la cuptor 10 minute. Laşi la răcit 1 oră. Acoperi cu o folie şi dai la frigider câteva ore, până se întăreşte crema. Serveşti cu scorţişoară. Poţi păstra tarta acoperită la rece pentru 3-4 zile.

Sursa https://www.averiecooks.com

Loading...