Dacă-ţi place macul, atunci următoarea prăjitură va fi exact cum îţi doreşti! Gustul ei este deosebit de aromat şi inedit. Poti înlocui perele crude cu pere din compot.

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g făină
120 g unt
2 linguri cu apă rece
1 ou
1 lingură cu zahăr
1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:
300 g mac
200 ml lapte
100 g zahăr
2 ouă
5 pere proaspete
esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea până omogenizezi toate ingredientele. Adaugi oul bătut în prealabil, cele două linguri de apă şi frămânţi până capătă consistenţa unui aluat. Dai la frigider pentru 30 de minute sau 1 oră.

1

Alegi macul şi îl speli în mai multe ape până când aceasta rămâne curată. Pui într-o cratiţă pe foc mic şi adaugi laptele, ouăle bătute şi zahărul. Fierbi, amestecând din când în când, până este absorbit tot laptele, apoi adaugi şi o linguriţă de esenţă de vanilie. La final, compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei budinci mai groase. Dai de pe foc şi laşi la răcit.

Poppy Pie with Pears (step by step)

Tapetezi o tavă de tort cu fund detaşabil şi întinzi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci cu ea şi marginile tăvii. Înţepi din loc în loc aluatul şi dai la copt pentru 15 minute.

3

Speli perele, le descojeşti, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai în patru. Pui peste aluatul de tartă copt budinca de mac şi feliile de pere. Coci aproximativ 30 de minute.

4

Dificultate medie
8 porţii
Timp de preparare: 1h

Loading...