Chiar dacă nu are zahăr, este un desert absolut delicios! Nu ne credeţi? Încercaţi!

Ingrediente

Pentru aluat
250 g făină
2 gălbenuşuri
100 g unt
1 linguriţă îndulcitor
1-2 linguri lapte
1 praf sare

Pentru umplutură
8-10 mere
zeamă de lămâie
50 g unt
scorţişoară, după gust
50 g îndulcitor sau după gust
fulgi de migdale, după gust

Mod de preparare

Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea şi gălbenuşurile, apoi laptele şi la final făina. Frămânţi şi dai la rece aluatul ca să se întărească. Cureţi merele şi le feliezi, apoi le stropeşti cu zeama de lămâie. Topeşti untul şi pui feliile de mere, scorţişoara şi îndulcitorul, ţii până când scade apa şi dai la răcit.

Întinzi aluatul într-o formă rotundă, tapetată, având grijă să îmbraci şi marginile şi torni umplutura răcită. Dai la cuptorul încins 40 de minute. O serveşti presărată cu fulgi de migdale.

Loading...