Feluritele soiuri de mere ne îmbie de pe tarabe. Acrişoare ori dulci, ionatane sau „bot de iepure“, merele sunt foarte bune şi în diverse deserturi.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat

500 g de făină

2 ouă

1 plic de praf de copt

140 g de margarină

6 linguriţe de apă rece

140 g de zahăr

sare
Pentru umplutură

1 kg de mere

1 lingură de zahăr scorţişoară măcinată

un gălbenuş

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Freci margarina într-un vas împreună cu făina, sarea şi praful de copt. Adaugi apa rece, ouăle şi zahărul, apoi omogenizezi compoziţia. Aduni aluatul şi-l dai la rece. Apoi, împarţi aluatul în două. Una dintre părţi o întinzi în tava de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, astfel încât să acopere şi marginile tăvii.

Tai merele felii, le în depărtezi cotoarele, le amesteci cu scorţişoara şi zahărul şi le înăbuşi timp de cinci minute la foc potrivit. Laşi umplutura la răcit, îi adaugi zeamă de lămâie după gust, apoi o pui în tavă. Cea de-a doua jumătate de aluat o întinzi şi o tai fâşii, pe care le aşezi încrucişate peste umplutura cu mere. Ungi tarta cu gălbenuş şi o dai la copt 25 de minute. Se poate servi cu puţină frişcă.

Loading...