Prunele brumării ale toameni sunt un devaărat răsfăţ pentru inimă, pentru că sunt bogate în potasiu. Prepară o tartă cu prune şi griş şi pentru inima dar şi pentru sufletul tău.

Tartă cu prune şi griş - Ce ai nevoie

Pentru aluat
250 g făină
150 g unt moale
100 g zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură
700 g prune brumării
1 pliculeţ zahăr vanilat
scorţişoară măcinată
250 ml lapte
4 ouă
2 linguri griş
6 linguri gem de prune
50 g nucă măcinată
100 g zahăr
2 linguri pesmet
50 g zahăr pudră

Tartă cu prune şi griş - Cum se prepară

Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie felii, se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară măcinată, după gust, şi se lasă la rece 30 de minute. Se fierbe grişul cu laptele şi după ce se răceşte se amestecă cu gemul de prune, nuca măcinată, zahărul, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie subţire, se tapetează cu ea forma de tartă, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Se presară pesmetul, se întinde crema de griş şi se pun feliile de prune. Se dă tarta la cuptor pentru 30-40 de minute şi când e gata se presară cu zahăr pudră.

Loading...