Tartă rustică cu struguri
Fie negri, fie albi, strugurii revigorează orice desert. Încearcă-i în această combinaţie delicioasă şi nu vei regreta!
Ingrediente
Pentru aluat:
250 g făină
150 g unt
20 ml apă rece
1 praf de sare
1 ou
10 g zahăr
Pentru umplutură:
200 g cremă de brânză
150 g zahăr
1 ou
250 g boabe struguri negri sau albi, după preferinţă
frunze de mentă, pentru decor
Pui în blender untul foarte rece, tăiat cubuleţe, făina, sarea, zahărul şi mixezi până obţii o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa şi continui să mixezi până ce aluatul se leagă. Îl scoţi din blender, îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider o oră.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime. Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu zahărul şi oul, apoi o întinzi peste aluat, lăsând 2-3 cm liberi la margine. Presari boabele de struguri spălate şi îndoi marginile aluatului peste umplutură.
Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 15 minute, apoi 20 de minute la 160 °C. O laşi la răcit şi o decorezi cu frunze de mentă.
FOTO Shutterstock