Fie negri, fie albi, strugurii revigorează orice desert. Încearcă-i în această combinaţie delicioasă şi nu vei regreta!

 

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

150 g unt

20 ml apă rece

1 praf de sare

1 ou

10 g zahăr

Pentru umplutură:

200 g cremă de brânză

150 g zahăr

1 ou

250 g boabe struguri negri sau albi, după preferinţă

frunze de mentă, pentru decor

 

Pui în blender untul foarte rece, tăiat cubuleţe, făina, sarea, zahărul şi mixezi până obţii o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa şi continui să mixezi până ce aluatul se leagă. Îl scoţi din blender, îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider o oră.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime. Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu zahărul şi oul, apoi o întinzi peste aluat, lăsând 2-3 cm liberi la margine. Presari boabele de struguri spălate şi îndoi marginile aluatului peste umplutură.

Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 15 minute, apoi 20 de minute la 160 °C. O laşi la răcit şi o decorezi cu frunze de mentă.

FOTO Shutterstock