Crema de ciocolată delicioasă şi îngheţata răcoritoare, adunate într-o crustă crocantă, fac din acest preparat un desert complet, perfect pentru o zi de vară. Nu-i aşa că deja ţi-e poftă?

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente 

Pentru tarte 

  • 1 cană apă 
  • 1 cană lapte 
  • 60 g unt 
  • 2 linguri zahăr brut 
  • 1 praf sare 
  • 2 căni făină 
  • 4 ouă 
  • uei pentru prăjit 

Pentru umplut 

  • 200 g cremă de ciocolată, după preferinţă 
  • 400 g îngheţată, după preferinţă 

Mod de preparare 

Torni apa şi laptele într-o oală, adaugi untul şi praful de sare. Laşi la foc mic, iar când dă în clocot torni toată făina cernută şi amesteci viguros, pentru a omogeniza compoziţia. Stingi focul, laşi la răcit, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul. 

Pui compoziţia într-un poş şi, pe dosul unei forme de brioşe, formezi coşuleţe din aluat. Presari peste ele zahărul brut şi le dai la frigider 2 ore. 

Iei cu grijă coşuleţele de pe forma de brioşe şi le prăjeşti, pe rând, în baie de ulei încins, până se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

Când coşuleţele s-au răcit, le ungi în interior cu cremă de ciocolată, pui în fiecare o cupă de îngheţată, le decorezi cu toppingul preferat şi le serveşti imediat. 

 

FOTO: SoDelicious.ro  

Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro.

 

Loading...