Aperitivul perfect pentru un meniu special poate fi preparat rapid. Aceste tartine cu pate de ficat sunt chiar perfect pentru orice ocazie!

Ingrediente

500 g ficăţei de pui
100 g unt
1 ceapă potrivită
1 morcov mic
2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi
sare
piper
felii de pâine prăjită

Cum se prepară

Se pun ficăţeii la fiert în apă cu sare, după care se scurg. Se căleşte ceapa tocată mărunt şi morcovul ras în uleiul de măsline încins. Se adaugă puţină apă şi se lasă până se înmoaie legumele, după ­care se dă la răcit. Ficăţeii se trec prin maşina de tocat împreună cu usturoiul, ceapa şi ­morcovul. Separat, se freacă untul spumă sau se mixează, apoi se amestecă cu pasta de ficat şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se ung feliile de pâine prăjită cu pasta de ficat şi se servesc.

Loading...