Nu am mai încercat până acum un tiramisu cu prune! Dar cum am aflat de această reţetă am dat fuga în piaţă după fructe proaspete şi ne-am apucat de treabă!

Ingrediente

100 ml cafea tare
1 pachet pişcoturi
300 g mascarpone
130 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 ml frişcă
15 prune

Mod de preparare

Baţi mascarpone cu jumătate din cantitatea de zahăr şi, separat, baţi frişca cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie până când se întăreşte. Combini cele două compoziţii, amestecând uşor să se omogenizeze.

Într-o formă dreptunghiulară aşezi un strat de pişcoturi, pe care le însiropezi cu 3-4 linguri de cafea. Pui jumătate din crema de mascarpone, aşezi restul pişcoturilor trecute prin cafea, un strat de prune tăiate bucăţi şi restul de cremă de mascarpone. Ţii desertul la rece până să-l serveşti. Îl decorezi cu prunele rămase, tăiate jumătăţi.

Loading...