Unul dintre preparatele româneşti de renume este tocana de porc, o mâncare perfectă pentru a servi un prânz copios. Se găteşte rapid şi nu are un grad de dificultate mare.

Ingrediente Tocană de porc

  • 500 g pulpă de porc
  • 2 tije praz
  • 2 cepe
  • 250 g ciuperci
  • 2 ardei iuţi
  • 50 ml ulei
  • 100 g smântână
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri boia dulce
  • ½ linguriţă  boia iute
  • sare
  • piper
  • 200 ml suc de roşii

Preparare Tocană de porc

Speli carnea şi o tai cubuleţe. Prazul îl speli, îl tai rondele, iar cepele le mărunţeşti şi apoi le căleşti în ulei. Adaugi carnea. Rumeneşti aproximativ 5 minute. Presari boiaua şi sare, după gust, amestecând uşor şi torni apă fierbinte, cât să acopere carnea. Pui un capac şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.

Dacă este nevoie, mai adaugi apă caldă. Pui ciupercile şi ardeii iuţi feliaţi, laşi câteva clocote şi torni sucul de roşii. Amesteci făina cu smântâna şi o torni în vasul cu carne.

Laşi să fiarbă 20-30 de minute şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Poftă bună! 
 

Loading...