Tocană de vită înăbuşită

rasol de vita cu morcovi jpeg

Tocana de vită înăbuşită este un preparat clasic franţuzesc, cunoscut şi sub denumirea de Beef Bourguignon. O reţetă simplă, dar cu un gust de neuitat.

De ce ai nevoie pentru tocană de vită înăbuşită

8 felii bacon

1 kg carne de vită

400 ml vin roşu

1 ceapă

2 morcovi

4 căţei de usturoi

1 lingură pastă de tomate

1 praf de sare

200 g ciuperci

piper

200 ml supă de vită

2 linguri ulei

2 linguri amidon

Cum se prepară tocană de vită înăbuşită

Căleşti baconul până devine crocant, după care-l scoţi şi-l pui pe şervete absorbante. În sosul rămas pui carnea de vită, tăiată cubuleţe şi asezonată cu sare şi piper după gust. Când s-a rumenit pe toate părţile, o dai deoparte. În sosul rămas pui vinul şi supa de vită, adaugi legumele tăiate bucăţi, pasta de tomate, usturoiul pisat şi laşi să de-a câteva clocote, după care adaugi carnea de vită, acoperi cu un capac şi laşi la fiert, la foc mic.Când carnea s-a înmuiat, adaugi bucăţile de bacon şi mai laşi la fiert câteva minute.