Pentru zilele în care vrei să renunţi la carne, prepară această delicioasă tocăniţă de ciuperci cu mămăligă.

De ce ai nevoie pentru tocăniţă de ciuperci cu mămăligă

Pentru mămăligă

500 ml supă de legume

mălai

1 praf de sare

50 ml lapte

pudră de usturoi, după gust

boia, după gust

Pentru tocăniţă

2 linguri ulei

200 g ceapă

1, 2 kg ciuperci

50 ml bere

3 căţei de usturoi

sare

piper

Cum se prepară tocăniţa de ciuperci cu mămăligă

Încălzeşti supa de pui, adaugi sare, după gust, şi mălai cât să obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni subţiri. Torni laptele, adaugi, dacă vrei boia şi pudră de usturoi, după gust şi laşi mămăliga să fiarbă până când se desprinde de pe pereţii vasului.

Pentru tocăniţă, încingi uleiul, adaugi cepele tocate şi le sotezi până când se înmoaie. Adaugi ciupercile tocate şi le laşi până când se evaporă apa lăsată. Torni berea, adaugi usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Mai laşi să fiarbă câteva minute, apoi serveşti ciupercile cu mămăliga caldă.

Sursa http://thebeeroness.com

Loading...