Tort cu cafea: reţetă la rece

1 shutterstock 1307512738 jpg jpeg

Vara nu-ţi doreşti să stai prea mult lângă aragazul deschis, dar tot poţi prepara un desert delicios. Încearcă această reţetă de tort cu cu cafea, cocos şi migdale.

Ingrediente

  • 180 g migdale
  • 100 g smochine uscate
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri unt de cocos
  •  2 linguri sirop de agave
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea espresso
  •  300 g nuci caju hidratate
  • 400 ml lapte de cocos
  • 6 linguri cafea espresso
  • 50 g miere
  • 150 g fructe uscate

Pentru blat, dai prin blender migdalele hidratate împreună cu smochinele uscate. Adaugi restul ingredientelor şi mixezi până se omogenizează.

Aşezi compoziţia pe o tavă tapetată, cu pereţii detaşabili. Dai tava la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti crema. Dai prin blender nucile caju hidratate până devin c remoase. Adaugi laptele de cocos, cafeaua şi mierea. Torni crema peste blatul rece.

Dai tava la congelator 2 ore. Decorezi tortul cu sunt fructe uscate, tăiate cubuleţe. 

FOTO: Shutterstock