Zmeura e unul dintre cele mai aromate fructe ale verii. Profită de ea şi fă acest tort absolut delicios!

 

Pentru blat:

200 g bicuiţi cu cacao

50 g unt

70 g ciocolată

Pentru cremă:

250 ml smântână de frişcă (35% grăsime)

500 g mascarpone

150 g zahăr

400 g zmeură

Pentru glazură:

100 g ciocolată

50 ml smântână lichidă

zmeură

Zdrobeşti bicuiţii până obţii un aluat nisipos, torni ciocolata şi untul, pe care le-ai topit în prealabil, pe baie de aburi, şi omogenizezi. Pui amestecul într-o formă de tort cu inel detaşabil, nivelezi şi dai la rece.

Iei 150 g de zmeură şi o pui la fiert, la foc mic, cu o lingură de zahăr şi una de apă. După ce dă în clocot, ţii 2-3 minute, amestecând să nu se lipească. Dai deoparte şi mixezi în blender până obţii un piure, pe care îl strecori printr-o sită fină.

Mixezi smântâna de frişcă rece, cu mscarpone, cu restul de zahăr la viteză mare, 3-4 minute. Când obţii o cremă aerată, încorporezi uşor, cu o spatulă, piureul de zmeură. Peste blat, pui un strat de zmeură proaspătă, apoi torni crema şi nivelezi. Dai la frigider peste noapte.

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu smântâna şi laşi să ajungă la temperatura camerei. Scoţi tortul din inel, torni glazura şi decorezi cu zmeură proaspătă.

FOTO Shutterstock

Loading...