Fructele dulci şi acrişoare ale verii pot fi vedetele acestui desert.

Ingrediente

Pentru blat
100 g ciocolată amăruie
3 ouă
75 g unt
50 g făină
50 g zahăr

Pentru crema de ciocolată
200 g unt
75 g zahăr
100 g ciocolată neagră
100 ml apă

Pentru frişcă
400 g frişcă
200 g zmeură
frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi, după ce s-a răcorit, încorporezi untul şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.

Pentru crema de ciocolată, combini apa cu zahărul şi o ţii pe foc 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi mai fierbi alte 5 minute. Dai deoparte şi o laşi la răcorit. Freci untul spumă şi-l încorporezi în cremă. O întinzi peste blat şi dai tortul la rece cel puţin o oră.

Baţi frişca până se întăreşte. Zdrobeşti jumătate din cantitatea de zmeură şi treci piureul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele. Îl amesteci cu frişca, pui în poş şi decorezi prăjitura. Aşezi deasupra restul de zmeură şi frunze de mentă.

Loading...