Minunăţii dulci, preferate de copii şi nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare şi gust unei mese în familie. Un farmec aparte îl au şi torturile fine pregătite cu cremă de ciocolată


  • Pregătire:1 h
  • Porții:1 tort
  • Gătire:2 h
  • Timp total:3 h
  • Categorie:torturi, desert
Ingrediente
● 100 g zahăr tos
● 100 g zahăr pudră
● 4 albuşuri
● zeama de la ½ lămâie
● 100 g nuci mărunţite
 
Pentru cremă
● 400 ml smântână lichidă
● 400 g ciocolată neagră
● 60 g unt
 
Pentru decor
● 200 g zmeură proaspătă
Mod de preparare
Pentru blaturile de bezea, baţi albuşurile spumă. Adaugi treptat cele 2 tipuri de zahărul şi mixezi până obţii o compoziţie lucioasă şi tare. Pui zeama de lămâie, nucile mărunţite şi amesteci. Trasezi cu creionul 3 cercuri pe o hârtie de copt: unul de 20 cm, altul de 15 cm şi ultimul de 8 cm. Aşezi pe fiecare cerc bezea şi le coci 2 ore, la 100 °C. În tot acest timp, nu deschizi uşa cuptorului. Le laşi la răcit cu uşa cuptorului întredeschisă.
 
Pentru cremă, aşezi smântâna pe foc. Când dă primele semne că începe să fiarbă, opreşti focul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o bucăţi. O laşi să se topească, apoi omogenizezi în ea untul şi dai crema la frigider o oră.
 
După ce blaturile de bezea s-au răcit, le umpli cu crema de ciocolată. Decorezi tortul cu zmeură proaspătă.
 
FOTO: Profimedia
Loading...