Credeai că un tort bun de ciocolată nu poate fi făcut fără ou sau lapte? Testează reţeta noastră. Dacă vrei să pregăteşti desertul de post, pur şi simplu înlocuieşte untul cu margarină.

Ingrediente
370 g făină
350 g zahăr
1 linguriţă sare
6 linguri pudră de cacao
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
330 g unt topit
2 linguriţe esenţă de vanilie
500 ml apă, la temperatura camerei
2 linguri oţet de mere

Pentru cremă
370 g zahăr pudră
130 g pudră de cacao
60 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
120 ml apă

Mod de preparare – Tort de ciocolată fără ou şi lapte
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina, zahărul, sarea, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Încorporezi untul topit, esenţa de vanilie şi apa. Adaugi oţetul de mere amestecând foarte bine compoziţia.

Pui aluatul în două tăvi rotunde tapetate şi dai la cuptor aproximativ 25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Pentru cremă, combini zahărul pudră cu cacaua. Adaugi esenţa de vanilie şi untul. Torni treptat apa, amestecând bine.

Laşi blaturile să se răcească complet înainte de a le scoate din tăvi. Ungi primul blat cu jumătate din cremă, acoperi cu cel de al doilea, apoi torni crema rămasă. Serveşti imediat.

Sursa https://www.amodernhomestead.com

Loading...