Îi mulţumim cititorului nostru fidel, Nicolae Niţă din Bucureşti, pentru această reţetă delicioasă de tort de mere cu zahăr ars.

Tort de mere cu zahăr ars

 

Ingrediente

 
  • 160 g zahăr +10 linguri
  • 20 g unt
  • 8 ouă
  • 6 mere tăiate cuburi
  • 500 ml lapte
  • 30 g făină
  • 20 g cacao
 

Mod de preparare

1 Topeşti, într-o cratiţă, cele 10 linguri de zahăr, apoi îl răstorni într-un vas yena. Întinzi zahărul ars pe fundul vasului şi pe pereţii acestuia. Topeşti untul şi căleşti merele, apoi le răstorni peste zahărul caramelizat.
 
2 Mixezi 4 ouă cu 120 g de zahăr, torni laptele şi mixezi încontinuu, apoi răstorni compoziţia peste mere. Dai vasul la cuptor, la 180 °C, 40 de minute. 
 
3 Separi albuşurile de gălbenuşuri de la cele 4 ouă ramase. ixezi albuşurile cu restul de zahăr (40 g), apoi încorporezi gălbenuşurile, făina, cacaua şi amesteci cu un tel până se omogenizează. Răstorni compoziţia în vasul din cuptor şi îl mai laşi încă 40 de minute. Îl scoţi şi îl laşi la răcit 1-2 ore înainte de a-l servi.
Loading...