Suntem familiarizaţi cu tortul Diplomat cu fructe din compot sau conservă, însă această variantă, cu zmeură proaspătă, va fi un suces total. Încearcă acest tort Diplomat de Revelion!

 

Ingrediente

250 g pişcoturi

Pentru cremă:

100 ml lapte

200 g mascarpone

400 g frişcă bătută

100 g zahăr pudră

200 g zmeură

15 g gelatină

70 ml apă rece

Pentru decor:

100 g zmeură

 

Pentru cremă, hidratezi gelatina în apă rece, 5 minute. Pui laptele pe foc până se încălzeşte, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit.

Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în picioare, în interiorul inelului.

Mixezi mascarpone cu zahărul pudră şi cu extractul de vanilie până obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, frişca bătută şi adaugi zmeura bine spălată şi scursă. Torni crema în forma de tort, acoperi cu folie alimentară şi dai la frigider peste noapte.

Înainte de servire, decorezi tortul cu zmeură proaspătă.

FOTO Shutterstock