La fiecare sărbătoare sau eveniment special, dar nu numai, orice gospodină trebuie să se pregătească cum se cuvine. Dulciurile nu trebuie să lipsească de pe masă în ziua de Sfântul Ion. Aşa că, astăzi, îţi prezentăm o reţetă de tort fin cu ness şi cremă de brânză. Este delicios, garantăm. Ce zici?

Tort fin cu ness şi cremă de brânză - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat
5 ouă
150 g făină
120 g zahăr
3-4 linguri cacao
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
4 linguri ulei

Pentru crema de ness:
3 ouă
250 g zahăr
80 g făină
500 ml lapte
50 ml ness călduţ

Pentru crema albă:
750 g cremă de brânză
2 plicuri zahăr pudră

Pentru ornat:
1 tabletă de ciocolată neagră

Tort fin cu ness şi cremă de brânză - Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile spumă cu 2/3 din zahăr, apoi adaugi şi plicul de zahăr vanilat. Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr şi le încorporezi în gălbenuşuri.

Amesteci făina cernută cu cacaua, praful de copt şi uleiul, după care le pui treptat peste cele două compoziţii. Torni aluatul de tort într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Laşi blatut de tort până trece testul scobitorii.

Separat, prepari crema de ness. Freci ouăle cu făina şi cu zahărul, peste care torni laptele cald în care ai adăugat nessul călduţ. Pui pe foc compoziţia şi amesteci din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe. Iei crema de ness de pe foc şi o laşi să se răcească, pentru că se mai întăreşte.

Separat mixezi crema de brânză cu zahărul pudră. Dai tableta ciocolată prin răzătoarea mică.

Tai blatul de tort în trei parţi egale. Întinzi pe prima porţiune de blat un strat de cremă de cafea, pui o altă felie de blat şi adaugi o mare parte din frişcă. Acoperi cu ultimul strat de blat şi îmbraci tortul cu restul de cremă de cafea.

Porţiunea de jos a tortului o tapetezi cu ciocolată rasă, apoi decorezi, după gust, cu frişcă, cremă de cafea şi ciocolata rămasă. Dai tortul fin cu ness şi cremă de brânză la frigider.

Loading...