Dacă urmează să aveţi un eveniment important în familie, reţeta pe care o să o prezint, astăzi, pică la fix pentru voi: tort red velvet – reţetă originală. Este vorba despre un desert care arată spectaculos, dar şi un gust greu de egalat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru tort red velvet – reţeta originală, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru tort red velvet – reţeta originală:

Pentru blat:

- 300 grame de făină,
- un praf de sare,
- trei linguriţe rase de cacao,
- 150 de grame de unt,
- 350 de grame de zahăr,
- două ouă,
- o esenţă de vanilie,
- 4 linguri de colorant roşu lichid,
- 250 de grame de lapte bătut,
- o linguriţă de oţet,
- o linguriţă bicarbonat de sodiu,
- un praf de copt.

Pentru cremă:

- 250 de grame de cremă de brânză,
- 250 grame de mascarpone,
- o linguriţă de esenţă de vanilie,
- 150 de grame de zahăr pudră,
- 400 ml de frişcă lichidă.

Tort red velvet – reţeta originală. Metoda  de preparare:

Mai întâi, trebuie să preparăm blaturile pentru tortul red velvet – reţeta originală. Într-un vas încăpător, se amestecă făină cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea şi cacaua.

Luăm un bol în care punem untul şi îl mixăm, apoi adăugăm zahărul şi mai amestecăm încă câteva minute. Peste acest amestec se adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Se mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.

Într-un alt vas, se amestecă colorantul roşu şi laptele bătut. Apoi, acest amestec se adaugă peste făină.

Aluatul rezultat se împarte în două părţi şi se pune în două tăvi. Se bagă la cuptor, acesta trebuie să fie încins înainte la 180 de grade, pentru jumătate de oră.

După ce blaturile s-au copt, se lasă la răcit, iar apoi se taie în două.

Acum trecem la crema necesară pentru tortul red velvet – reţeta originală.

Într-un vas se mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Se adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi se mai amestecă încă câteva minute.

Batem frişca, iar apoi o adăugăm treptat la crema de brânză. Uşor, cu o lingură, amestecaţi. Se dă crema la frigider până se întăreşte bine.

Acum trebuie să asamblăm tortul red velvet – reţetă originală.

Blaturile tăiate le umplem cu cremă. Tortul rezultat se îmbracă cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor se pot folosi acum pentru ornarea tortului. Se bagă la frigider pentru câteva ore, minimum trei-patru.

Poftă bună!

Loading...