Trei reţete cu păstrav sănătoase şi uşoare

4 pastrav la gratar jpg jpeg

Pentru că e indicat să consumăm ori de câte ori avem ocazia peşte, ţi-am pregătit trei reţete delicioase de păstrăv, sănătoase şi foarte uşor de făcut. Tot ce îţi rămâne de făcut este să le notez şi să te apuci de gătit. Poftă bună!

Păstrăv cu legume la cuptor

De ce ai nevoie ca să faci păstrăvi cu legume la cuptor:

2 păstrăvi 3 fire ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie boia chimen coriandru 100 ml vin alb


sare

piper

2 roşii

1 lingură ulei

100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi

Cum prepari păstrăvi cu legume la cuptor:

Toci firele de ceapă verde şi mărunţeşti usturoiul. Adaugi boia, chimen, sare şi piper, după gust. Torni vinul, zeama de la o jumătate de lămâie şi omogenizezi.

Speli peştii, atât în interior, cât şi la exterior, apoi îi crestezi uşor din loc în loc. Torni marinata peste ei şi-i dai la frigider 30 de minute să se combine aromele.

Feliezi roşiile şi le aşezi într-o tavă stropită cu ulei. Aşezi peste ele peştii, având grijă să fie bine acoperiţi cu legumele din marinată.

Torni în tavă restul de marinată, aşezi măslinele, feliile de lămâie rămase şi coriandru, după gust. Ţii la cuptor 30-40 de minute.

Păstrăv la tigaie cu sos

De ce ai nevoie ca să prepari păstrăv la tigaie cu sos aromat:

600-700 g (2 fileuri mari de păstrăv cu piele)

2 linguri de ulei sau mai mult, dacă e nevoie

1 lingură cimbru şi oregano, combinate

sare

4 căţei de usturoi mărunţiţi

3 linguri zeamă de lămâie

2 linguri vin alb

2 linguri unt moale

2 linguri pătrunjel tocat

Cum prepari păstrăv la tigaie cu sos aromat:

Presari fileurile cu sare şi ierburile aromate. Într-o tigaie încălzeşti 2 linguri de ulei la foc mediu şi pui fileurile cu pielea în sus. Le prăjeşti pe partea fără piele circa 3-5 minute la foc mediu, până se rumenesc uşor, apoi le întorci pe cealaltă parte (mai adaugi ulei, dacă e nevoie) şi prăjeşti încă 2-4 minute. Iei tigaia de pe foc, acoperi cu capacul şi laşi peştele să stea 5-10 minute. Scoţi peştele din tigaie, dar laşi uleiul şi zeama lăsată de peşte în tigaie.

Adaugi usturoiul mărunţit, zeama de lămâie şi vinul  în tigaia cu ulei şi fierbi la foc mediu-mic circa 1 minut, până se înmoaie puţin usturoiul. Iei de pe foc. Adaugi 1 lingură de pătrunjel tocat, 2 linguri de unt, opreşti focul, amestecând, până  când untul se topeşte şi se formează un amestec cremos. Pui peştele în tigaie, pui cu lingura sos peste peşte, iar deasupra presari restul de pătrunjel şi serveşti.

Trei reţete cu păstrav sănătoase şi uşoare 

Păstrăv la grătar

Ingrediente:

2 păstrăvi evisceraţi


10-12 felii de bacon


1 lămâie


sare


piper


fulgi de chilli

frunze de dafin

Mod de preparare

Speli peştii, apoi îi ştergi cu un şervet de hârtie şi-i condimentezi cu sare şi piper atât la interior, cât şi la exterior. Feliezi lămâia şi bagi câteva felii în
burţile peştilor, apoi îi înfăşori în feliile de bacon.

Legi cu sfoară şi îi aşezi pe grătar, apoi adaugi pe ei, dacă vrei, foi de dafin şi fulgi de ardei iute. Rumeneşti peştii pe ambele părţi, apoi îndepărtezi sfoara.