Turtă dulce cu miere

1 dsc 0116 jpg jpeg

Arome de scorţişoară şi ghimbir, gust desăvârşit, decoraţii inedite pentru cei mici: turta dulce e perfectă pentru Sărbătorile de iarnă petrecute în familie.

Reţetă propusă şi realizată de Roxana Tănase, de la Atelierul Mousserie din Bucureşti

Ingrediente

215 g unt

215 g zahăr brut

215 g miere

140 ml lapte

650-700 g făină

4 g bicarbonat

14 g scorţişoară pudră

5 g nucşoară pudră

12 g ghimbir pudră

Pentru glazură

1 albuş

300-400 g zahăr pudră

colorant alimentar

Amesteci într-un bol făina cernută, bicarbonatul şi toate condimentele. Într-o crăticioară pui untul, laptele, mierea şi zahărul brut şi le laşi la topit, la foc mic, fără să le fierbi. Torni amestecul lichid peste cel solid şi omogenizezi aluatul. Îl dai la frigider o oră.

Pe masa pudrată cu puţină făină, întinzi foi din aluat, de aproximativ jumătate de centimetru grosime.

Decupezi aluatul în formele dorite. Aduni resturile şi întinzi alte foi din ele. Dacă ţi se pare că aluatul e prea moale, îl mai dai puţin la frigider. Coci în tăvi cu hârtie de copt, 12-14 minute, la 170 °C.

Faci glazura de consistenţa pe care o doreşti, din albuşul de ou şi zahăr pudră (dacă pui mai puţin zahăr va fi uşor lichidă, dacă adaugi mai mult zahăr va deveni pastă). Pui glazura în câteva castroane şi adaugi colorant alimentar. Decorezi după imaginaţie.

2 roxana jpg jpeg

Roxana Tănase

FOTO: Sorin Stana