Ştim cu siguranţă că mai ai în butoi câteva verze murate. Pe lângă sarmale, din ele poţi prepara şi o delicioasă varză murată călită cu cârnaţi.

De ce ai nevoie pentru varză murată călită cu cârnaţi

2 cepe

1 morcov

75 ml ulei

7-8 ciuperci

700 g varză proaspătă

350 g varză murată

300-400 ml apă

3 linguri pastă de tomate

200 g cârnaţi afumaţi

1 praf de sare

piper

mărar, după gust

Cum se prepară varza murată călită cu cârnaţi

Pas 1

Toci cepele curăţate şi dai prin răzătoare morcovul. Căleşti legumele în jumătate din cantitatea de ulei până când se înmoaie, apoi feliezi ciupercile şi le adaugi înj tigaie. Le ţii până când se rumenesc uşor.

Pas 2

Adaugi varza murată şi cea proaspătă tăiate fudeluţă, apa, acoperi şi laşi să fiarbă 35-40 de minute.

Pas 3

Felizi cârnaţii şi-i prăjeşti în uleiul rămas, apoi îi pui în oală, cu tot cu grăsimea lăsată. Adaugi pasta de tomate şi mărarul şi mai ţii pe foc câteva minute, amestecând constant.

Sursa https://niftyrecipe.com

Loading...
Evaluează articolul