Vinete împănate

vinete impanate jpeg

Ştiai că vinetele sunt bogate în fibre, în minerale, în vitamine şi sunt sărace în calorii? Specialiştii nutriţionişti le recomandă celor care au probleme cu greutatea să mănânce cu încredere aceste legume. 100 grame de vinete conţin doar 28 kcal.

Ingrediente 2 vinete 150 g bacon feliat 200 g mozzarella feliată 3 roşii 100 ml vin alb sec sare piper cimbru câteva fire de busuioc tocat câteva fire de cimbru 1 ardei iute ulei

Mod de preparare

Speli şi tai roşiile feliuţe şi le amesteci cu busuiocul, sare şi piper, după gust şi cu câţiva stropi de ulei. Speli vinetele sub jet de apă, le ştergi, le cureţi şi le tai din codiţă. Le tai circular, având grijă ca partea de jos să rămână întreagă. Le dai cu sare şi le ţii cel puţin 30 de minute ca să se scurgă amăreala din ele.

Aşezi în fiecare crestătură feliuţe de roşii, una de bacon şi una de mozzarella. Ungi un vas cu ulei, torni vinul amestecat cu puţină apă şi cu ardei iute tăiat mărunt, aşezi vinetele, apoi dai tava la cuptorul încins aproximativ 50 de minute. Serveşti vinetele calde decorate cu busuioc şi cimbru.