Adori vinetele, dar parcă te-ai săturat de banala salată de vinete sau cele coapte la grătar? Încearcă această reţetă delicioasă de vinete în stil asiatic. Îţi va plăcea, garantat!

Vinete în stil asiatic

 

Ingrediente

 
  • 2 vinete 
  • 50 ml ulei
  • 2 căţei usturoi
  • 1 cm ghimbir proaspăt
  • 1 ardei iute, roşu 
  • 2 fire ceapă verde 
  • 3 linguri sos soia 
  • sare
 

Mod de preparare

 
1 Speli vinetele, le îndepărtezi codiţele şi le tai bastonaşe. Încingi bine uleiul într-o tigaie adâncă (wok), adaugi usturoiul tăiat felii subţiri şi îl laşi 30 de secunde, să se caramelizeze. Pui ghimbirul curăţat de coajă şi tocat, ardeiul iute mărunţit şi vinetele. Le prăjeşti la foc mare, 3-4 minute, amestecând continuu. Condimentezi cu sos de soia şi cu sare, dacă mai este nevoie. După încă un minut, stingi focul şi ornezi preparatul cu ceapă verde tocată.
Loading...