În doar 30-35 de minute vei avea gata un fel de mâncare bun de să te lingi pe degete. În loc de ton poţi folosi o altă carne de peşte.

De ce ai nevoie pentru vinete umplute

Pentru vinete

2 vinete mari

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

pudră de ardei iute, după gust

Pentru umplutură

2 linguri ulei  de măsline

1 ceapă roşie, mică

2 căţei de usturoi

1 ardei roşu

3 conserve de ton în ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară vinetele umplute

Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Tai vinetele în jumătate, pe lung, apoi crestezi miezul pentru a se coace uniform. Amesteci uleiul cu sare, piper şi pudră de ardei iute, după gust, apoi ungi vinetele. Le aşezi în tavă şi le ţii la cuptor până se înmoaie.

Încingi uleiul în tigaie  şi sotezi ceapa tocată şi usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi-l ţii pe foc până se înmoaie.

Scoţi vinetele din cuptor şi îndepărtezi o parte din miez, pe care-l toci şi-l pui în tigaie. Adaugi tonul scurs de ulei, amesteci totul şi mai ţii pe foc câteva minute. Pui umplutura în vinete şi le mai ţii la cuptor 5 minute.

Sursa http://www.shoothecook.com

Loading...