3 reţete delicate de aperitive rapide

1 photo 2020 12 10 09 40 34 jpg jpeg

În cultura gastronomică românească, aperitivele ocupă un loc important şi pe bună dreptate, pentru că aceste gustări rapide, reci sau calde, ne salvează în orice situaţie, fie că organizăm o masă festivă, avem nişte oaspeţi neaşteptaţi sau pur şi simplu vrem să mâncăm ceva uşor şi bun, în familie, în timp ce vizionăm un film sau emisiunea preferată.

Multe dintre aperitivele noastre, tradiţionale, au ca ingredient principal mezeluri de diverse tipuri. Dacă vrei ca gustările tale să fie delicioase, dar să şi arate bine, îţi recomandăm să te dotezi cu un feliator de mezeluri cu care să tai frumos şi delicat feliile de carne. De pe blogul Hendi poţi afla cum alegi cele mai bune feliatoare, potrivite pentru bucătăria de acasă.

blogul Hendi

Astăzi ţi-am pregătit o selecţie de 3 aperitive deosebite, uşor de făcut, cu care îţi vei surprinde invitaţii la masă. Pentru alte reţete te poţi inspira de pe bonappetit.com.  

bonappetit.com

1. Sparanghel în mantie de bacon crocant

Ai nevoie de:

● 10 felii de bacon tăiat fin

● 5 fire de sparanghel verde

● 1 litru de apă

● sare

● piper

● jumătate de linguriţă de zahăr

● zeamă de lămâie

● unt

● ulei

Spală sparanghelul şi taie capătul tijelor, apoi pune-l la fiert 2-3 minute în apă cu sare, zahăr, câteva picături de zeamă de lămâie şi un cubuleţ de unt. Sparanghelul se trece prin jet de apă rece, pentru a-şi păstra culoarea. După ce ştergi apa de pe el cu un prosop de hârtie, înfăşoară un fir în spirală cu câte două felii de bacon până la jumătatea tijei. Prăjeşte firele astfel „împodobite” 2-3 minute în ulei, până baconul de rumeneşte uşor, apoi le scoţi din tigaie pe un prosop de hârtie şi le tai capetele.

Acest aperitiv se poate servi cald sau la temperatura camerei.

2. Cremă de ton şi avocado

● 1 conservă de file de ton în ulei sau suc propriu

● 1 avocado copt

● 60 de grame de iaurt, de preferat grecesc

● pâine feliată

● 2 linguri ulei de măsline

● 2 linguri suc de lămâie

● 1 căţel de usturoi

● sare

● piper

Tonul se lasă la scurs, timp în care cureţi fructul de avocado şi îl pasezi bine cu furculiţa sau în robotul de bucătărie. Adaugă apoi sucul de lămâie, tonul, iaurtul, ulei, sare şi piper, după gust, şi pasează bine, până se face o pastă fină. Prăjeşte feliile de pâini şi după ce le scoţi din toaster sau cuptor, unge-le cu foarte puţin usturoi, pisat în prealabil. Când pâinea se răceşte, întinde crema de ton cu avocado pe fiecare felie, apoi poţi să ornezi cu verdeaţă sau cu câteva cubuleţe de avocado şi ton pe care ţi le-ai păstrat.

3. Rulouri de prosciutto cu cremă de ricotta

Ai nevoie de:

● 10 felii subţiri de prosciutto

● 250-300 de grame ricotta

● 40 de grame de sâmburi de pin

● 40 de grame de parmezan

● frunze de salvie

● 2 linguri de vin alb

● sare

● piper

Rumeneşte sâmburii de pin 2-3 minute în tigaie, iar după ce se răcesc toacă-i mărunt cu cuţitul. Amestecă-i apoi cu ricotta, frunzele de salvie mărunţite, parmezan, vin, sare şi piper. Pune crema obţinută timp de 1-2 ore la frigider, apoi întinde pe feliile de prosciutto şi rulează. Poftă bună!

Foto Pexels