Cu ingredinete simple, dar savuroase, prepari un tort delicios, plăcut gustului şi privirii, potrivit zilei Înălţării Domnului. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente: 7 ouă,  7 linguri zahăr,  1 praf de sare,  7 linguri făină,  1 praf de copt, zeamă de lămâie,  esenţă de vanilie,  1 cutie mică de frişcă lichidă
Pentru cremă:  200 g margarină,  150 g zahăr pudră,  2 linguri inka,  2 gălbenuşuri,  1 plic zahăr vanilat
Pentru pasta de zahăr:  100 g marshmallow (bezele din comerţ),  2 linguri apă,  1 linguriţă ulei,  colorant alimentar lichid, zahăr pudră cât cuprinde

Dificultate: mare
Timp de preparare: 1h 15 min
Nr. portii: 10

Mod de preparare

Pasul 1:  Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu sare.  Adaugi zahărul şi continui să baţi cu mixerul până când albuşul se întăreşte. Încorporezi cu telul gălbenuşurile, pe rând. Adaugi făina şi la sfârşit esenţa şi praful de copt stins în zeamă de lămâie.  Pui blatul la copt într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, tapetată cu ulei şi cu făină. Coci aproximativ 35 de minute (blatul trebuie să se desprindă de pe margine).

blat

Pasul 2: Pentru cremă, baţi margarina cu zahărul şi cel vanilat şi adaugi cele două gălbenuşuri, pe rând. Adaugi inka (sau ness), amestecată cu o linguriţă de apă caldă.

crema

Pasul 3:  Pentru pasta de zahăr, pui pe baie de aburi bezelele cu apa. Când se topesc, iei oala de pe foc, adaugi uleiul şi colorant alimentar. Amesteci cu zahăr până când nu mai poţi învârti lingura, apoi o frămânţi ca pe un aluat, cu mâinile uleioase. Dai la rece 2 ore. O scoţi înainte de ornare cu 1-2 ore. Întinzi în foaie subţire şi tai forme de  floricele. Cu un creion formezi petale.

floricele

Pasul 4: Tai blatul, adaugi crema de gălbenuşuri şi îmbraci tortul cu frişca bătută bine. Decorezi cu floricelele din pastă de zahăr.

uns

Loading...