Cel mai bine este să ţii roşiile la temperatura camerei, nu în frigider, pentru că astfel nu îşi pierd aroma. Dacă vrei să prepari o salată răcoroasă, ţine roşiile câteva minute în frigider, înainte să te apuci de gătit.

Ingrediente pentru 4 tarte

Pentru tarte
500 g făină
sare
1 linguriţă praf de copt
200 ml apă caldă
200 ml ulei

Pentru umplutură

500 g mazăre
4 linguri ulei
1 ceapă
sare
piper
3-4 roşii

Mod de preparare

Fierbi mazărea în apă cu sare şi o scurgi, păstrând ½ de cană de zeamă. Căleşti ceapa tocată în ulei, iar când a devenit sticloasă adaugi mazărea şi torni zeama. Laşi să clocotească
2-3 minute, dai deoparte şi, după ce s-a răcorit, pasezi mazărea. Asezonezi piureul cu sare şi piper după gust. Pui toate ingredientele pentru aluat într-o caserolă cu capac şi agiţi până observi că aluatul a început să se omogenizeze. Presari făină pe suprafaţa de lucru, răstorni aluatul şi-l frămânţi până nu se mai ţine de degete, apoi îl aşezi în forme, inclusiv pe margini. Torni piureul de mazăre şi aşezi roşii tăiate felii. Dai tartele la cuptor până se rumenesc.

Loading...