Cornuri bicolore

cornuri bicolore jpeg

Mulţumim Iulianei Colesniuc din Dorohoi pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 3 ouă 10 linguri zahăr 2 căni lapte drojdie cât o nucă 2 căni ulei 1 praf de copt 3 linguri cacao 1 kg făină 1 praf de sare esenţă de rom esenţă de vanilie gem

1 l apă

1 cană zahar

nucă de cocos  

rahat

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu zahărul, sarea, drojdia, laptele călduţ şi uleiul, apoi împarţi compoziţia în două. Într-una dintre ele pui cacaua, esenţa de rom şi jumătate din cantitatea de făină, apoi frămânţi un aluat care nu se mai lipeşte de degete. În cea de-a doua compoziţie încorporezi esenţa de vanilie şi restul de făină şi procedezi la fel ca la primul aluat.

Întinzi o foaie albă şi una neagră, le suprapui, apoi decupezi cercuri, tai triunghiuri, le umpli cu gem şi cu puţin rahat, le rulezi şi le aşezi într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul bine încins 40 de minute.

Separat, fierbi apa cu zahărul până când se îngroaşă puţin şi ţii siropul la rece. Treci cornuleţele prin sirop, apoi le dai cu nucă de cocos sau le pudrezi cu zahăr.