Antioxidanţii pe care îi conţin anumite alimente reglează funcţia multor organe, inclusiv a pancreasului pe care-l feresc şi de inflamaţii şi diverse afecţiuni.

Usturoiul

Datorită alicinei, o substanţă din compoziţia usturoiului, acesta din urmă are proprietăţi antioxidante. De asemenea, previne apariţia inflamaţiilor în corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului.

Broccoli

Consumul de legume crucifere, precum broccoli sau conopidă, este importantă pentru a preîntâmpina dezvoltarea cancerului pancreatic. Acestea reprezintă o sursă bună de sulf care previn mutaţia celulelor, îndeosebi multiplicarea celor canceroase.

Fructele de pădure

Mănâncă mai des fructe de pădure şi cireşe, vişine! Sunt bogate în antioxidanţi, refac pancreasul şi previn efectele negative ale radicalilor liberi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul