Fie că îl foloseşti la salate ori la prăjirea alimentelor, uleiul este unul dintre ingredientele de bază în bucătărie. Bogat în compuşi valoroşi, conţine nutrimenţii necesari bunei funcţionări a organismului.

Uleiul de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui are un puternic efect antioxidant şi previne îmbătrânirea, datorită vitaminei E care se găseşte din abundenţă în acesta. În plus, conţine grăsimi mononesaturate şi polinesaturate şi vitamina A, ce are un rol important în creşterea oaselor şi a dinţilor, prevenind în acelaşi timp şi infecţiile. Pentru că are un punct de ardere mare ce ajunge la aproximativ 230 de grade C, nu-şi modifică mirosul ori gustul în timpul gătirii, fiind indicat la prăjirea alimentelor.

Atenţie! Consumul de ulei de floarea-soarelui nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat, întrucât poate duce la creşterea nivelului de zahăr din sânge.

Află de pe clickpentrufemei.ro ce uleiuri este bine să consumi.

Loading...