Fie că îl foloseşti la salate ori la prăjirea alimentelor, uleiul este unul dintre ingredientele de bază în bucătărie. Bogat în compuşi valoroşi, conţine nutrimenţii necesari bunei funcţionări a organismului.

Uleiul de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui are un puternic efect antioxidant şi previne îmbătrânirea, datorită vitaminei E care se găseşte din abundenţă în acesta. În plus, conţine grăsimi mononesaturate şi polinesaturate şi vitamina A, ce are un rol important în creşterea oaselor şi a dinţilor, prevenind în acelaşi timp şi infecţiile. Pentru că are un punct de ardere mare ce ajunge la aproximativ 230 de grade C, nu-şi modifică mirosul ori gustul în timpul gătirii, fiind indicat la prăjirea alimentelor.

Atenţie! Consumul de ulei de floarea-soarelui nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat, întrucât poate duce la creşterea nivelului de zahăr din sânge.

Află de pe clickpentrufemei.ro ce uleiuri este bine să consumi.

Loading...
Evaluează articolul