Îi mulţumim Feliciei Vanea din Bucureşti pentru această reţetă!

Ingrediente

4 ouă
20 linguri zahăr
20 linguri lapte
20 linguri ulei
2 linguriţe amoniac stins cu zeamă de lămâie
1 kg făină
sare
nucă de cocos

Pentru cremă
6 plicuri budincă (ciocolată, fistic, caramel, frişcă, lămâie, căpşuni)
3 l lapte (câte 500 ml pentru fiecare plic)
24 linguri zahăr (4 linguri la fiecare plic)

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul până devin cremoase, adaugi laptele, uleiul, amoniacul stins, sarea şi făina. Dai aluatul 30 de minute la rece. Împarţi aluatul în şase părţi egale, apoi coci şase foi pe fundul tăvii de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Le laşi până se rumenesc uşor. Prepari în vase diferite budincile conform instrucţiunilor de pe plic. Aşezi prima foaie pe un platou, întinzi una din budinci, după care repeţi procedeul până termini foile şi cremele. Deasupra presari un strat mai gros de nucă de cocos. Dai prăjitura la rece cel puţin 2 ore.

Loading...