Alimente vii cu virtuţi vindecătoare, al căror aspect seamănă cu organele corpului uman

1 ginseng 641890 1920 jpg jpeg

Se cunosc foarte bine beneficiile unei alimentaţii sănătoase bazate în special pe fructe şi legume proaspete, dar ştiai că anumite alimente naturale nu doar că ne ajută anumite părţi ale corpului nostru să se menţină sănătoase, ci şi arată exact ca ele?

Aşa că descoperă citind cum să ai grijă mai ales de acele organe despre care ştii că le ai mai sensibile!

1. Morcovul - ajută ochii

Unii părinţi îşi îndeamnă copiii să consume morcovi pentru a avea vederea bună. Dacă tai un morcov rondele, vei putea observa că o felie seamănă cu ochiul. Morcovii sunt bogaţi în beta-caroten, o vitamină care scade riscul deteriorării sau pierderii vederii la persoanele în vârstă.

2. Roşia (tomata) - ajută inima

Dacă tai o roşie şi examinezi o felie, vei vedea că are cămăruţe, exact ca inima umană, în plus ambele au culoarea roşie.

Roşiile conţin licopen, o substanţă care hrăneşte inima şi sângele, despre care oamenii de ştiinţă sunt de părere că reduce riscul apariţiei bolilor de inimă.

3. Nuca - ajută creierul

Nucile au o emisferă stângă şi una dreaptă, exact ca şi creierul uman, iar striaţiunile din interior seamănă cu neo-cortexul.

Astfel, se pare nucile constituie “hrană pentru creier,” fiindcă sunt foarte bogate în acizi graşi omega-3, care sprijină funcţionarea sănătoasă a creierului.

4. Banana - contribuie la buna dispoziţie

Forma puţin curbată a bananei seamănă cu o gură care zâmbeşte. Dacă te simţi deprimat, mănâncă o banană. Ele conţin o proteină numită triptofan, care atunci când e digerată se transformă în serotonină, hormonul stării de bine. Deci te poţi gândi la banane ca la un anti-depresiv natural!

5. Ciuperca - ajută urechea

O ciupercă tăiată în jumătăţi seamănă cu urechea umană. S-a descoperit că ciupercile nu numai că ameliorează auzul, ci conţin şi o cantitate mare de vitamina D, care este vitală pentru funcţionarea sănătoasă a oaselor.

6. Strugurii - ajută plămânii

Strugurii arată cam ca alveolele plămânilor, mici ramuri de ţesut care permit oxigenului să circule. Seminţele de struguri conţin proanthocyanidin, un compus chimic ce pare să reducă gravitatea astmului declanşat de alergii.

7. Tulpina de ţelină - ajută oasele

Ţelina, ca şi rubarba arată ca oasele. Sodiul din ele ajută la menţinerea tăriei oaselor şi reface nevoile scheletului nostru.

8. Rădăcina de ghimbir - ajută stomacul

Rădăcina de ghimbir seamănă cu  stomacul, fiind folosită din vechime pentru ajutarea digestiei şi ca tratament pentru problemele stomacului. Ghimbirul conţine gingerol, care este printre fitochimicalele ce ajută la prevenirea greţurilor şi a vărsăturilor.

9. Fasole - ajută rinichii

Fasolea arată exact ca rinichii umani, şi nu e nicio surpriză că ajută la menţinerea funcţiei rinichilor, fiind bogată în vitamine şi minerale.

10. Cartoful dulce - ajută pancreasul

Cartofii dulci, ce seamănă cu pancreasul uman, ajută la echilibrarea indicelui glicemic şi contribuie la funcţionarea sănătoasă a acestui organ.

11. Rădăcina de ginseng - ajută corpul uman

Ginseng a fost utilizat din antichitate ca tratament holistic pentru o serie de afecţiuni, incluzând inflamaţiile, bolile de inimă şi cancerul. Persoane care iau cu regularitate ginseng au declarat că au mai multă energie şi minţi mai ascuţite. În mod uimitor, rădăcina de ginseng seamănă cu corpul uman.