Brioşe cu lămâie

Aceste brioşe cu lămâie sunt un desert simplu, pe care îl poţi face şi tu acasă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi paşii pe care trebuie să îi urmezi!
Ingrediente brioşe cu lămâie
Pentru topping
160 g făină 200 g zahăr 1 praf sare 120 g unt topit
Pentru brioşe:
4 ouă
400 g zahăr
240 ml ulei vegetal
1 lingură coajă de lămâie
2 linguri suc de lămâie proaspăt
1 linguriţă esenţă vanilie
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
1 praf sare
450 g smântână
500 g făină
Pentru glazură (opţional):
100 g zahăr pudră
2-4 linguri suc de lămâie
Mod de preparare brioşe cu lămâie
Încingi cuptorul. Pregăteşti tava cu hârtie de copt pentru brioşe. Pregăteşti toppingul şi amesteci toate ingredientele cu furculiţa (făina, zahărul, puţină sare şi untul topit) într-un bol nu prea mare, apoi laşi compoziţia deoparte.
Amesteci ouăle cu mixerul, aproximativ 1-2 minute, până se îngroaşă şi capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi zahărul şi uleiul şi amesteci până la omogenizare. Adaugi coaja şi sucul de lămâie, esenţa de vanilie, bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare. Torni smântâna şi încorporezi făina, folosind o lingură de lemn.
Umpli formele de brioşe cam trei sferturi. Peste ele, torni amestecul preparat anterior, pentru topping. Dai tava la cuptor 18-22 de minute, până trece testul cu scobitoarea, şi laşi brioşele să se răcească 5 minute în tavă, apoi le scoţi pe un suport, până se răcesc complet.
Glazura este opţională, dar oferă un plus de aromă acestui desert. Pentru a prepara glazura, amesteci zahărul pudră cu sucul de lămâie şi îl torni uşor peste brioşe.
Sursa: www.crazyforcrust.com