Budincă de broccoli cu smântână şi brânză de capră

budinca de broccoli jpeg

Ştiai că broccoli este sărac în calorii şi bogat în substanţe nutritive? Întăreşte sistemul imunitar şi oasele, reglează tensiunea, luptă împotriva îmbătrânirii etc. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii specialiştii te sfătuiesc să găteşti broccoli de cel puţin trei ori pe săptămână. Încearcă această budincă de broccoli pentru a te convinge de cât de delicioasă este leguma.

Ingrediente

500 g broccoli 200 g smântână 1 morcov fiert şi făcut cubuleţe 3 ouă 100 g brânză de capră, rasă 4 linguri mălai sare piper unt, pentru uns

Mod de preparare

Rupi broccoli bucheţele, le speli şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare, apoi le scoţi într-un vas cu apă rece şi gheaţă. Le scurgi şi le aşezi într-o tavă unsă cu unt. Separat, baţi ouăle cu smântâna, cu brânza şi cu mălaiul. Presari piper şi, dacă e cazul, sare.

Răstorni amestecul peste broccoli, presari morcovul şi dai tava la cuptorul încins aproximativ 35 de minute.

Foto: Profimedia



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg