Cotlete de porc marinate. Reţetă rapidă

Cotlete de porc marinate  Reteta rapida jpeg

Aceste cotlete de porc marinate cu usturoi şi lămâie verde sunt atât de uşor de preparat, încât le poţi încerca într-o seară. Se fac în doar 10 minute şi le poţi pregăti atât pe grătar, în curte, dar şi în cuptor. Poţi lăsa carnea la marinat chiar şi 15 minute sau, dacă ai mai mult timp, peste noapte.

Cotlete de porc marinate. Reţetă rapidă – Ingrediente (4 porţii)

4 cotlete de porc fără os 4 căţei de ustoroi mărunţit 1/2 linguriţă chimion 1/2 linguriţă chili pudră 1/2 linguriţă boia zeama de la 1/2 lămâie verde 1 linguriţă sare piper, după gust

Cotlete de porc marinate. Reţetă rapidă – Mod de preparare

Îndepărtezi grăsimea de pe cotletele de porc. Într-un bol mare, condimentezi carnea cu usturoi, chimion, pudră de chili, boia de ardei, sare şi piper. Storci zeama de la jumătate de lămâie şi laşi cotletele să se marineze cel puţin 20 de minute.

Poţi să le laşi la marinat şi peste noapte. Dacă prepari carnea pe grătar, o frigi 4-5 minute pe fiecare parte.

Iar dacă vrei să prepari în cuptor, pui folie de aluminiu într-o tavă de copt, aşezi cotletele de porc deja marinate şi dai la cuptorul încins, în prealabil, 4-5 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc.

Sursa: skinnytaste.com.