Curry de miel

1 shutterstock 699970762 jpg jpeg

Curry este un nume generic pentru a descrie o serie de mâncăruri elaborate, cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către coloniştii britanici din India şi era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos. Cuvântul curry derivă din „kari“, însemnând „sos“ în limba tamilă. Un curry conţine în general ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, ardei iute, chimion, scorţişoară, turmeric, seminţe de muştar, cuişoare.

Ingrediente

  • 1 kg carne macră de miel
  • 2 cepe albe
  • 1  căpăţână   mică  de  usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 1  lingură   ghimbir   ras
  • sare, după gust
  • ½ linguriţă piper negru măcinat
  • 1  linguriţă   chimion   pudră
  • 1  linguriţă   scorţişoară
  • 1  linguriţă  turmeric  pudră
  • 1  linguriţă   boabe  de  muştar   
  • 3-4 cuişoare
  • 1  linguriţă   boia   iute
  • 1  linguriţă   zahăr
  • 2  foi  de  dafin
  • 300 g  suc  de  roşii   
  • 50 ml ulei

Mod de preparare 

stanga
dreapta
1 shutterstock 386687650 jpg jpeg

  

Căleşti condimentele 2 minute, ca să se eliberezetoate aromele, apoi adaugi ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute. 

Mai ţii pe foc mediu 5 minute, amestecând des. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Friptură de iepure cu vin alb

1 shutterstock 386687650 jpg jpeg