Curry de miel
Curry este un nume generic pentru a descrie o serie de mâncăruri elaborate, cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către coloniştii britanici din India şi era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos. Cuvântul curry derivă din „kari“, însemnând „sos“ în limba tamilă. Un curry conţine în general ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, ardei iute, chimion, scorţişoară, turmeric, seminţe de muştar, cuişoare.
Ingrediente
- 1 kg carne macră de miel
- 2 cepe albe
- 1 căpăţână mică de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 lingură ghimbir ras
- sare, după gust
- ½ linguriţă piper negru măcinat
- 1 linguriţă chimion pudră
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă turmeric pudră
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 3-4 cuişoare
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă zahăr
- 2 foi de dafin
- 300 g suc de roşii
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Căleşti condimentele 2 minute, ca să se eliberezetoate aromele, apoi adaugi ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute.
Mai ţii pe foc mediu 5 minute, amestecând des.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Friptură de iepure cu vin alb.