Friptură de porc la cuptor

pulpa de porc la cuptor jpeg

Această pulpă de porc la cuptor cu lămâie, usturoi şi cimbru se va dovedi a fi incredibil de fragedă şi de gustoasă. O idee genială pentru felul principal, cu ingrediente simple şi un gust fenomenal.

Ingrediente

1 kilogram şi jumătate de pulpă de porc 4 căţei de usturoi pisaţi 4 linguriţe cimbru tocat fin 4 linguriţe ulei de măsline 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie 1 linguriţă şi jumătate sare un sfert linguriţă de piper

Mod de preparare

Amestecă într-un vas usturoiul, cimbrul, coaja de lămâie, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Încinge cuptorul şi împrăştie amestecul pe întreaga suprafaţă a pulpei de porc.

Împachetează carnea în folie de aluminiu şi aşaz-o într-o tavă. Lasă în cuptor cam 40 de minute. Dă la o parte folia, dă focul mai încet şi mai lasă pulpa în cuptor cam încă pe atât, adică 40-45 de minute, până când carnea s-a pătruns bine.

Transferă pulpa de porc pe un fund de lemn, lasă să se răcorească 10 minute, apoi poţi felia şi servi.

sursa: mydeliciousmeals.com