Gratin de legume cu carne de porc

gratin de legume cu carne jpeg

Nelipsiţi din salate şi din multe feluri de mâncare, ardeii graşi sunt originari din Mexic, America de Sud, provenind dintr-un soi sălbatic de acum 7.000 de ani. Profită de gustul lor inconfundabil şi includei în reţetele cu carne, precum acest gratin.

Ingrediente

500 g carne de porc 250 g cartofi fierţi 2 ardei 3 ouă 200 g caşcaval 7-8 roşii sare piper măcinat ulei 100 g smântână

Mod de preparare

Speli carnea şi o tai cubuleţe. Într-o tigaie încinsă, torni puţin ulei în care pui bucăţile de carne sărate şi piperate. Le întorci din când în când până se rumenesc. Le răstorni într-o tavă termorezistentă, împreună cu sosul pe care l-au lăsat. Pui cartofii fierţi, apoi ardeii mărunţiţi şi amesteci cu grijă. Baţi ouăle împreună cu smântâna, caşcavalul ras şi le răstorni peste amestecul cu carne. La final, adaugi roşiile tăiate şi dai tava la cuptor 40-50 de minute. Decorezi după preferinţă.

Foto: Profimedia