Humus, reţeta de post

Hummus jpeg

Humusul este foarte săţios în zilele în care alegi să nu manânci carne. Încearcă o reţetă simplă şi extrem de gustoasă.

Ingrediente 500 g năut pastă de susan zeamă de lămâie, după gust 2 căţei usturoi sare piper ulei, după gust boia de ardei chili ardei iute roşii pătrunjel

Mod de preparare - Humus

Pui năutul în apă de seara, iar dimineaţă îi schimbi apa, îl speli şi îl fierbi, acoperit, două ore. Îl speli sub jet de apă şi îl ţii în apă rece ca să îi poţi curăţa cojile, apoi îl pui într-un blender vertical. Îl mixezi până devine o pastă, torni ulei, în fir subţire, amestecând continuu.

Adaugi, puţin câte puţin, pastă de susan şi guşti, deoarece dacă pui mai multă îi schimbi gustul preparatului. Încorporezi usturoiul mărunţit, apoi zeamă de lămâie. Omogenizezi şi potriveşti de sare şi piper. Serveşti humusul presărat cu boia ardei sau cu chili, ardei iute, roşii şi pătrunjel, după gust.