Jeleu cu grepfrut şi alcool – Reţeta lui Jamie Oliver

jeleu jpeg

Acest Aperol spritz clasic se transformă într-un jeleu gustos, cu ajutorul acestei reţete perfecte pentru vară. Îl poţi servi la mesele festive ori la petreceri, dar doar adulţilor!

Ingrediente

8 foi de gelatină 4 bucăţi grepfrut 1 lămâie 1 portocală 75 ml Aperol 50 g zahăr pudră 100 ml smântână pentru frişcă 1 linguriţă zahăr pudră

Mod de preparare

Înmoi gelatina în apă rece 5 minute, până devine moale. Dai prin răzătoare coaja de la un grepfrut, de la lămâie şi de la portocală, o pui într-un bol şi o dai deoparte.

Tai fructele (de la care ai ras coaja) în jumătate şi le storci sucul într-o cratiţă. Torni 100 ml de apă, pui Aperolul, adaugi zahărul şi gelatina înmuiată. Încălzeşti uşor compoziţia, până când gelatina şi zahărul s-au dizolvat. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

Cureţi de coajă fructele rămase, cu un cuţit ascuţit, scoţi feliile şi le pui în compoziţia de jeleu. Torni în 6 sau 8 pahare curate sau boluri şi le dai la frigider cel puţin 3 ore, până se întăreşte jeleul. Torni frişca peste coaja rasă de la fructele citrice şi adaugi zahărul pudră. Baţi până obţii o spumă tare şi apoi pui frişca, cu lingura, peste fiecare jeleu, la fiecare pahar. Serveşti imediat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com