Musaca de cartofi cu carne de curcan şi brânză

O reţetă mai deosebită de musaca, dar care te va cuceri de prima dată când o vei prepara. Iată cum se prepară delicioasa musaca de cartofi cu carne de curcan şi brânză.
De ce ai nevoie pentru musaca
1 kg cartofi
2 linguri ulei
1 praf de sare
piper
450 g carne de curcan
1 ardei
3 cepe verzi
400 g spanac
2 ouă
10 albuşuri
75 ml lapte
450 g brânză de vaci
100 g brânză telemea
Cum se prepară musacaua
Cureţi cartofii, îi razi şi-i storci, apoi îi amesteci cu uleiul, sare şi piper după gust. Îi aşezi într-o tavă tapetată şi-i dai la cuptor până devin uşor arămii.
Fierbi carnea de curcan tocată, până când se evaporă zeama lăsată. Adaugi cepele tocate şi ardeiul şi mai adaugi apă dacă este nevoie, pentru a se pătrunde carnea, apoi dai deoparte.
Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare. Amesteci ouăle cu laptele, adaugi brânza de vaci, brânza telemea şi omogenizezi.
Pui carnea peste cartofi, nivelezi, adaugi frunzele de spanac tocate şi deasupra pui crema de brânză.
Dai la cuptor 40-45 de minute.