Muşchi de vită cu sos de piper

meat jpeg

Muschi de vita cu sos de piper - rafinat, gustos şi săţios. Ce ai putea să-ţi doreşti mai mult de la un fel de mâncare în acest sfârşit de săptămână?!

Ingrediente

600 g muşchi de vită 1 lingură unt topit

Pentru sos

1 lingură boabe de piper verde şi roşu

50 ml vin roşu

60 ml smântână dulce

Pentru garnitură

2 linguri ulei

1 căţel de usturoi

1 vârf de cuţit de nucşoară

1/2 ardei gras roşu

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras verde

sare

Mod de preparare

Se taie căţelul de usturoi în două şi seunge cu el o tavă în care ulterior va fi pus uleiul. Se adaugă ardeii tăiaţi şuviţe subţiri, se condimentează cu sare, după gust, şi cu nucşoară. Se toarnă jumătate din cantitatea de smântână şi se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Se taie carnea în medalioane care se pun la prăjit într-o tigaie în care sa topit untul. Se prăjesc pe fiecare parte circa 3 minute. Se scoate carnea din tigaie, se presară sare şi se păstrează la cald până se prepară sosul cu piper.

Grăsimea rămasă în tigaie se stinge cu vin, se adaugă boabele de piper, restul smântânii, sare, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit pentru 5 minute.

Acest muschi de vita cu sos de piper se serveste asezonat cu ardeii aromaţi.

Curcan la cuptor cu sos de miere si coniac

Curcan la cuptor cu sos de miere si coniac

Crap la cuptor cu legume

Crap la cuptor cu legume

Friptura de vita la cuptor

Friptura de vita la cuptor

sursa foto: Fotolia