Ouă umplute cu guacamole
Ouăle umplute cu guacamole şi bacon sunt aperitivul perfect pentru masa de Paşte. Sunt uşor de preparat şi oricând poţi face o impresie bună cu ele!
Ingrediente
- 6 ouă
- 4 felii bacon
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- ½ linguriţă sos iute, opţional
Pentru guacamole
- 1 avocado copt
- 1 căţel usturoi
- 1 lingură suc lămâie sau lime
- ½ ceapă roşie sau albă
- ½ roşie
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare
Fierbi ouăle tari, le descojeşti şi le tai în jumătăţi.
Rumeneşti baconul într-o tigaie antiaderentă, îl scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de grăsime, îl laşi la răcit şi îl mărunţeşti.
Pentru sosul guacamole, despici avocadoul în două, îndepărtezi sâmburele şi scoţi miezul cu o lingură. Într-un blender, adaugi avocadoul, gălbenuşurile fierte, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, usturoiul, sucul de lămâie, roşia tăiată cubuleţe, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Mixezi până obţii o pastă. Amesteci compoziţia cu jumătate din cantitatea de bacon. Cu o lingură sau cu ajutorul unui poş, adaugi umplutura în jumătăţile de albuşuri. Le ornezi cu restul de bacon mărunţit şi le dai la rece 1 oră înainte de servire.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Vezi şi Cum se înroşeşte corect un ou de Paşte?