Pâine pufoasă cu lapte

Una dintre cele mai bune reţete de pâine. Este delicioasă la micul dejun unsă cu unt şi gem şi poate fi prăjită fără să-ţi faci griji că se va rupe.
De ce ai nevoie pentru pâine
200 ml lapte
50 ml apă
650 g făină
1 lingură zahăr
2 linguriţe drojdie uscată
1 praf de sare
2 linguri amidon de porumb
Cum se prepară pâinea
Amesteci apa cu laptele, pui pe foc şi laşi să se încălzească uşor. Pui drojdia, amesteci să se dizolve şi dai 5 minute deoparte. Torni peste făina amestecată cu sarea, adaugi restul ingredientelor şi începi să frămânţi până când obţii un aluat omogen. Împarţi aluatul în jumătate şi formezi două pâini, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Le laşi să crească până când îşi dublează volumul, apoi le dai la cuptor până când se rumenesc.