Peşte pe pat de legume

Carp roasted with pickled vegetable jpeg

Pentru un prânz sau cină uşoară, încearcă o reţetă gustoasă de peşte pe pat de legume.

Ingrediente 3 medalioane de crap 4 ardei graşi roşii şi verzi 1 ardei iute 1 cană mazăre 1 mână fasole verde 3 căţei usturoi 1-2 linguri ulei sare piper zeama de la 1 lămâie 100 ml vin roşu sec frunzuliţe de pătrunjel

Mod de preparare

Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi nervuri, îi tai bastonaşe şi îi aşezi într-o tavă în care ai pus uleiul. Adaugi mazărea, păstăile de fasole, usturoiul mărunţit, sare şi piper, după gust şi amesteci legumele.

Speli rondelele de peşte, le asezonezi cu sare şi piper, le stropeşti cu zeama de lămâie şi le aşezi peste legume. Pui vinul în tavă, acoperi cu folie şi o dai la cuptorul încins 40 de minute. Scoţi folia şi mai ţii la cuptor până când se rumeneşte peştele şi scade sosul. Îl serveşti presărat cu ardeiul iute tăiat fin şi cu frunzuliţe de pătrunjel.